Ispisi stranicu Posalji stranicu mailom Sitemap
Traži

Najava 6.memorijala "Blažević-Velenik"

15.12.2015Porečki hram boćanja spreman za 6.memorijal "Blažević-Velenik"

Po šesti će puta oči boćarske javnosti u posljednjim danima godine biti usmjerene prema boćarskoj dvorani „Veli Jože“, gdje će se od 16. do 27. prosinca odigravati memorijal „Blažević-Velenik“.
Turnir organizira Boćarski klub "Istra Poreč" u znak sjećanja na svoje preminule igrače Eliđa Blaževića te Renata Velenika.

Ovogodišnje je izdanje zadržalo prošlogodišnji format, nastupit će 64 muška te 16 ženskih parova. Naslove će braniti prvoligaši iz domaće Istre Poreč, Nenad Tadić i Ivan Lukšić, a u ženskoj konkurenciji boćarice Čavla, Tea Čančarević i Elona Ćori. Da je porečki memorijal na dobrome glasu potvrđuje činjenica kako je ove godine kvota natjecatelja popunjena još u prvim danima prosinca, a veliki dio boćara nastupilo je i u prijašnjim izdanjima memorijala. Očekuje se nastup 170 boćara i boćarica iz Istarske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije kao i onih iz Slovenije i Italije što turniru daje epitet međunarodnog. Od slovenskih boćara vrijedi posebno istaknuti slovenskog reprezentativca i svjetskog prvaka Dejana Tonejca, te stalne goste memorijala, Gregora Severa i Gregora Oprešnika ovom prigodom pojačani bivšim svjetskim prvakom Jasminom Čauševićem koji zasigurno slovi za najjaču rezervu turnira. Među domaćim boćarima, najviše se zbog svoje brojnosti ističu oni domaćina memorijala Istre Poreč, a ponovno su svoj nastup potvrdili i igrači Trio Pazina Valter Ivančić i Alen Guštin, koji su do sada nastupili na svakom izdanju memorijala.

U ženskog dijelu turnira, koji broji svoje treće izdanje, imati ćemo prilike vidjeti ponajbolje hrvatske i slovenske boćarice. Svoj dolazak na turnir potvrdile su hrvatske reprezentativke Tea Čančarević, Virginia i Carrolina Bajrić (sve ŠB Čavle) kao i slovenske reprezentativke Helena Ludvik, Denis Vidmar te Ana Vorih. U dosadašnja dva izdanja ženskog dijela memorijala, slavile su boćarice iz Čavla, Tea Čanćarević i Elona Ćori, a hoće li i ove godine nastaviti svoju dominaciju publika će imati priliku vidjeti već 19. prosinca kada počinje turnir u ženskoj konkurenciji.

Desetodnevni program turnir započinje natjecanjem muških parova i to 16.12.2015 u 17h kada će svoje prve dvoboje u skupini A odigrati Tadić i Lukšić kojima će se suprostaviti Davor Koraca i Toni Babić, dok će Renato Cvitan i Goran Matošević natjecanje otvoriti u susretu sa Albertom Ivančićem i Goranom Hlajem. U skupini B počinju s natjecanjem Silvio Beaković i Denis Bernardis koji natjecanje otvaraju sa slovenskim boćarima Damjanom Šuligojem i Ivom Goljufom, dok će u drugom susretu skupine snage odmjeriti Sanjin Krivičić i Edo Belac te s druge strane Viliam Legović i Izabel Šimac.Svi dosadašnji pobjednici memorijala "Blažević-Velenik"

2010.g. Valter Ivančić i Alen Guštin

2011.g. Valter Ivančić i Alen Guštin

2012.g. Dinko Beaković i Marko Beaković

2013.g. Milan Celija i Goran Percan te Tea Čančarević i Elona Ćori
2014.g. Ivan Lukšić i Nenad Tadić te Tea Čančarević i Elona Ćori